Beste Kinderfiets voor Kinderen van 2 jaar? Dit is de TOP 10! (2024)

Laatst bijgewerkt door Simon op september 16, 2023

Beste Kinderfiets voor Kinderen van 2 jaar? Dit is de TOP 10! (1)

Door onze voorliefde voor fietsen worden we vaak al jong geïntroduceerd met de vertrouwde tweewieler. Zo zijn er fietsen te verkrijgen voor de kleinste kleintjes onder ons.

Zoek je een kinderfiets 2 jaar? Dan ben je hier op de juiste plek! In deze pagina ontdek je namelijk alles wat je moet weten.

Hoeveel inch heeft een kinderfiets voor iemand van 2 jaar? Zijn er eigenlijk wel kinderfietsen vanaf 2 jaar? En wat zijn de beste? Op deze vragen en meer gaan wij antwoord geven!

Inhoudsopgave

 1. Kinderfiets 2 jaar kopen? De top 10!
  • 10. Volare PJ Masks 12 Inch
  • 9. Paw Patrol Kinderfiets Mighty Pups 10 inch
  • 8. Volare Kinderfiets Brilliant 12 inch
  • 7. QPlay driewieler Elite Junior
  • 6. Spider-Man Kinderfiets
  • 5. Chillafish IstiBitsi
  • 4. 2Cycle Mini-Bike Loopfiets
  • 3. 2Cycle DeLuxe Loopfiets
  • 2. 2Cycle 2-in-1 Loopfiets en Driewieler
  • 1. Mamatoyz Balance Loopfiets
 2. Conclusie

Kinderfiets 2 jaar kopen? De top 10!

Laten we beginnen met onze top 10 van de beste kinderfiets voor kinderen van 2 jaar. Het kan namelijk aardig lastig zijn om de geschikte fiets te kunnen vinden.

Speciaal daarvoor hebben wij deze top 10 ontwikkeld, zodat jou een groot deel van het leed wordt bespaard.

10. Volare PJ Masks 12 Inch

Beste Kinderfiets voor Kinderen van 2 jaar? Dit is de TOP 10! (2)

We bijten het spits af met de Volare PJ Masks loopfiets. Deze mooie loopfiets is gemaakt van een stevig metaal. Hierdoor hoef je niet bang te zijn dat het fietsje snel kapot zal gaan.

Met een wielmaat van 12 inch is deze loopfiets ideaal voor kinderen van 2 tot 4 jaar en gaat hij dus ook een aantal jaren mee.

Het zadel is volledig te verstellen tussen de 37 en 42 centimeter. Het stuurtje heeft een hoogte van 45 centimeter. Dit zorgt ervoor dat het fietsje door zo goed als elke 2-jarige gebruikt kan worden!

Voordelen: prima formaat, stevig materiaal

Nadelen: met 5,5 kilo aan de zware kant.

9. Paw Patrol Kinderfiets Mighty Pups 10 inch

Beste Kinderfiets voor Kinderen van 2 jaar? Dit is de TOP 10! (3)

Is jouw kleintje helemaal dol op Paw Patrol? Dan is deze 10 inch Paw Patrol fiets perfect voor hun!

De Paw Patrol Might Pups 10 inch kinderfiets staat helemaal in het teken van de favoriete serie van jouw kleintje. Het fietsje is gemaakt van een stevig metaal en is slechts 10 inch hoog. Ook zijn het stuur en zadel verstelbaar. Hierdoor is hij perfect voor kinderen van 2 jaar.

Het fietsje beschikt over trappers en een duwstang waardoor je jouw kleintje prima kan begeleiden. Zo ontwikkeld deze sneller de motorische vaardigheden om te kunnen fietsen. Als je kindje het trappen doorkrijgt kun je eenvoudig de zijwieltjes verwijderen. Zo leert deze sneller en beter hun balans te houden.

Voordelen: Leuk ontwerp, lang te gebruiken door afneembare zijwieltjes

Nadelen: Deels zelf monteren

8. Volare Kinderfiets Brilliant 12 inch

Beste Kinderfiets voor Kinderen van 2 jaar? Dit is de TOP 10! (4)

Ben je op zoek naar een kinderfiets voor jouw kindje van 2 jaar? Dan is misschien de Volare Kinderfiets Brilliant 12 inch de ideale uitkomst!

Het fietsje komt in een prachtig roze met wit ontwerp, waardoor deze meteen bij jouw kleintje in de smaak zal vallen! De fiets beschikt over een gesloten kettingkast waardoor je kleintje nergens tussen kan komen. Ook is er een achteruit trap rem waardoor je kleintje zelf de controle heeft.

Zodra je kindje doorheeft wat de perfecte balans is, dan zijn de zijwieltjes van de fiets gemakkelijk te verwijderen. Hierdoor leert jouw kleintje zichzelf erg snel redden!

Voordelen: Veiligheid, mandje voorop

Nadelen: Deels zelf monteren

7. QPlay driewieler Elite Junior

Beste Kinderfiets voor Kinderen van 2 jaar? Dit is de TOP 10! (5)

Als je kind pas 2 jaar is, dan kan het goed zijn dat je het nog een beetje eng vindt om deze op een tweewieler te laten. Als dat het geval is dan is de QPlay Elite Junior de perfecte oplossing.

Deze comfortabele driewieler zorgt ervoor dat zelfs de kleinste van de kleintjes veilig kunnen leren fietsen. Het fietsje is gemaakt van kunststof en metaal waardoor het stevig en duurzaam is.

De voorwielen zijn 8 inch en de achterwielen 10 inch. Het zadel en stuur zijn beide te verstellen. Dit zorgt ervoor dat jouw kleintje nog lang plezier kan hebben van deze prachtige driewieler! Aan de achterzijde van de driewieler is een bakje waarin jouw kleintje het speelgoed kan doen.

Het fietsje is te verkrijgen in prachtig roze en mooi rood.

Voordelen: Stevig, lange levensduur, betaalbare prijs

Nadelen: Met 4,5 kilo aan de zware kant

6. Spider-Man Kinderfiets

Beste Kinderfiets voor Kinderen van 2 jaar? Dit is de TOP 10! (6)

Heb jij de stoerste en grootste Spider Man fan als kleintje? Dan is deze heftige Spider Man 10 inch kinderfiets perfect!

Deze stoere 10 inch kinderfiets zorgt ervoor dat jouw kleintje binnen een mum van tijd het fietsen door heeft! De fiets wordt geleverd met zijwieltjes en een duwstang, waardoor je je kleintje makkelijk op weg kan helpen terwijl deze went. Gemaakt door het merk Volare is dit een officieel Marvel product zelfs!

Het zadel en stuur zijn in hoogte te verstellen. Dit zorgt ervoor dat je de fiets voor een aantal jaar kunt gebruiken.

Voordelen: Stoer ontwerp, zijwieltjes en duwstang

Nadelen: geen bagagedrager

5. Chillafish IstiBitsi

Beste Kinderfiets voor Kinderen van 2 jaar? Dit is de TOP 10! (7)

Is trappen nog niet aan de orde bij jouw kleintje? Dan is een loopfiets misschien een betere optie.

De ItsiBitsi van Chillafish is dan ook een prima loopfietsje voor jouw kleintje van 2 jaar. Deze fiets is gemaakt van kunststof waardoor hij licht is. De wielen zijn net wat uit elkaar geplaatst waardoor het kind beter balans kan houden. Deze wielen zijn ook gemaakt van kunststof.

Met een hoogte van 23 centimeter, of 9 inch, is het fietsje voor veel kleintjes gemakkelijk te gebruiken.

Voordelen: Geschikt voor de kleinste, goedkoop in prijs

Nadelen: Beetje instabiel, harde wielen

4. 2Cycle Mini-Bike Loopfiets

Beste Kinderfiets voor Kinderen van 2 jaar? Dit is de TOP 10! (8)

Op nummer 4 hebben we deze strak uitziende Mini-Bike loopfiets van 2Cycle!

Deze kleine, maar stevige loopfiets komt in drie kleuren: wit, blauw en roze. Hierdoor kun je altijd een perfecte kleur uitzoeken die bij jouw kleintje past.

De fiets is gemaakt van een stevig metaal met massieve wielen. Hierdoor kan de fiets tegen een aardig stootje en kan deze kinderfiets een tijd mee. Door het gebruik van deze materialen is de fiets te belasten tot wel 20 kilo.

De plaatsing van de wielen zorgt ervoor dat jouw peuter prima in balans blijft en je je geen zorgen hoeft te maken dat deze omvalt. De wielen hebben bovendien een afmeting van 10 inch.

Voordelen: Prima prijs, verschillende kleuren, stevig materiaal

Nadelen: Harde wielen, stuur en zadel niet te verstellen.

3. 2Cycle DeLuxe Loopfiets

Beste Kinderfiets voor Kinderen van 2 jaar? Dit is de TOP 10! (9)

We zijn inmiddels aangekomen bij de top 3 met de DeLuxe Loopfiets van 2Cycle.

Dit prachtige loopfietsje straalt kwaliteit uit, en dat voor een klein prijsje. De fiets is te verkrijgen in de kleuren groen, blauw en roze, waardoor hij voor ieder kindje wel in de smaak kan vallen.

De minimale zithoogte is 30 centimeter, maar het zadel kan verhoogd worden tot 43 centimeter. Ook het stuur is nog hoger te zetten. Dit zorgt ervoor dat de fiets lang te gebruiken is en jaren meegaat.

De wielen zijn voorzien van speciale anti lek banden, waardoor je niet te maken krijgt met lekke banden. De plank tussen het zadel en stuur is er zodat je kindje de voetjes kwijt kan als deze moe is. Dan kan papa of mama het touw overnemen.

Voordelen: Stevig, stijlvol, handige anti lek banden

Nadelen: n.v.t.

2. 2Cycle 2-in-1 Loopfiets en Driewieler

Beste Kinderfiets voor Kinderen van 2 jaar? Dit is de TOP 10! (10)

Op nummer 2 hebben we een klassiek uitziende loopfiets/driewieler van 2Cycle. Deze loopfiets is namelijk gemaakt van hout en beschikt over massieve banden. Hierdoor is het fietsje stevig, modern maar tegelijkertijd klassiek.

Het fietsje is te gebruiken als driewieler, maar ook als loopfiets. Dit verander je namelijk gemakkelijk zelf met de bijgeleverde handleiding. Zo kun je er zelf voor kiezen welk fietsje het beste past voor jouw 2-jarige peuter.

De handvatten van het fietsje zijn extra breed en beschikken over een verhoging aan de zijkanten. Dit zorgt ervoor dat de handjes er niet snel afglippen en je peutertje prima blijft zitten.

Het fietsje komt in zes verschillende kleuren, waardoor er altijd wel een kleur tussen zit die past bij jouw kindje!

Voordelen: Veel kleuren, zowel loopfiets als driewieler, makkelijke constructie

Nadelen: n.v.t.

1. Mamatoyz Balance Loopfiets

Beste Kinderfiets voor Kinderen van 2 jaar? Dit is de TOP 10! (11)

Tot slot hebben we nog de Balance Loopfiets van het merk Mamatoyz. Deze loopfiets ziet er niet alleen uit als een klassieker, het leeft ook nog op tegen de reputatie hiervan.

Het fietsje heeft een zithoogte van 40 centimeter, waardoor deze prima te gebruiken is voor alle kleintjes van 2 jaar. Het houten fietsje beschikt over massieve banden waardoor je geen banden hoeft te gaan plakken.

Het stuur heeft een hoogte van 57 centimeter, waardoor je kleintje in de perfecte houding kan rond sjezen. Met deze klassiek uitziende houten loopfiets van Mamatoyz leert jouw kleintje binnen een mum van tijd zich goed te balanceren en zet deze de eerste stapjes richting een echte fiets!

Voordelen: Klassiek ontwerp, stevig, geschikt voor ieder kind

Nadelen: n.v.t.

Conclusie

Als ouder wil je natuurlijk het allerbeste voor jouw kleintje. Deze verdient dit immers ook. Met een goede kinderfiets kun je kleintje van 2 jaar al snel leren balans te houden, hoe deze moet trappen en remmen.

Hoewel vroeger de fietsjes vaak vanaf 2 jaar van hout waren, zijn ze tegenwoordig vaker van metaal en kunststof. Dit komt omdat deze materialen vaak net wat steviger en makkelijker te gebruiken zijn.

Gelukkig zijn er ook nog ouderwets uitziende houten loopfietsjes voor kindjes van 2 op de markt.

Hoeveel inch een kinderfiets voor een 2-jarige moet zijn is afhankelijk van de grootte van je kindje, maar is overwegend minimaal 10 inch. Dit zorgt ervoor dat elk kleintje gebruik kan maken van de fiets.

Met welk fietsje gaat jouw kleine wonder de wereld ontdekken?

💡 Misschien ook interessant voor jou:

 • Kinderfiets merken
 • Kinderfiets voor 3 jarigen
 • Kinderfiets voor 4 jarigen
 • Kinderfiets voor 5 jarigen
 • Kinderfiets 6 tot 8 jaar
 • Kinderfiets met zijwieltjes
 • Driewieler met duwstang
Beste Kinderfiets voor Kinderen van 2 jaar? Dit is de TOP 10! (2024)

References

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Ouida Strosin DO

Last Updated:

Views: 6271

Rating: 4.6 / 5 (76 voted)

Reviews: 91% of readers found this page helpful

Author information

Name: Ouida Strosin DO

Birthday: 1995-04-27

Address: Suite 927 930 Kilback Radial, Candidaville, TN 87795

Phone: +8561498978366

Job: Legacy Manufacturing Specialist

Hobby: Singing, Mountain biking, Water sports, Water sports, Taxidermy, Polo, Pet

Introduction: My name is Ouida Strosin DO, I am a precious, combative, spotless, modern, spotless, beautiful, precious person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.